ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ The Trilateral Commission
ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ
Η Τριμερής Επιτροπή (αγγλικά:The Trilateral Commission) είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που δημιουργήθηκε το 1973 με πρωτοβουλία της ηγετικής ομάδας της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ (Bilderberg Club) και του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (Council on Foreign Relations), συμπεριλαμβανομένων των Ντέιβιντ Ροκφέλερ, Χένρυ Κίσινγκερ και Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι.[1][2] Η επιτροπή περιλαμβάνει 300 έως 400 μέλη από τους πιο αναγνωρισμένους επιχειρηματίες, πολιτικούς και διανοούμενους προερχόμενους από τη Δυτική Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού (κράτη μέλη του ΟΟΣΑ). Όπως και η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, είναι υποστηρικτής της παγκοσμιοποίησης.
Ίδρυση
Η Τριμερής Επιτροπή ιδρύθηκε το 1973 από ιδιώτες πολίτες της Ιαπωνίας, των χωρών της Βόρειας Αμερικής (των ΗΠΑ και του Καναδά) και των χωρών της Δυτικής Ευρώπης[2] για την προώθηση ουσιαστικού πολιτικού και οικονομικού διαλόγου σε όλο τον κόσμο. Η ιδέα για την δημιουργία της Επιτροπής αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970, μια εποχή σημαντικών διαφωνιών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στη Δυτική Ευρώπη, την Ιαπωνία και τον Καναδά.[3]
Για να παραθέσω την ιδρυτική της δήλωση:
Ιδρυτικά μέλη
Ο Zbigniew Brzezinski, ένας σύμβουλος του Ροκφέλερ ο οποίος ήταν ειδικός στις διεθνείς υποθέσεις (και αργότερα διατέλεσε σύμβουλος στον πρόεδρο Τζίμι Κάρτερ «ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, 1977-1981), άφησε το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια για να οργανώσει την ομάδα, μαζί με τους:[5]
- Εντβιν Ρεισάουερ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ιαπωνία, (1961-1966)
- Τζορτζ Φράνκλιν, εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη
- Τζέραρντ Σμιθ, διαπραγματευτής SALT I και ο πρώτος πρόεδρος της Βόρειας Αμερικής
- Χένρι Ντ. Οούεν, διευθυντής σπουδών εξωτερικής πολιτικής στο Brookings Institution[6]
- Μαξ Κόνσταμ, Ευρωπαϊκό Κέντρο Πολιτικής
- Ρόμπερτ Μπόουι, ο Σύνδεσμος Εξωτερικής Πολιτικής και διευθυντής του Κέντρου Διεθνών Υποθέσεων του Χάρβαρντ
- Μάρσαλ Χορνμπλόουερ, πρώην συνεργάτης στο Wilmer, Cutler & Pickering
- Ταντάσι Γιαμαμότο, Ιαπωνικό Διεθνές Κέντρο
- Γουίλιαμ Σκράντον, πρώην κυβερνήτης της Πενσυλβανίας
Στα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη περιλαμβάνονται ο Άλαν Γκρίνσπαν και ο Πωλ Βόλκερ, και οι δύο αργότερα επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Τα αρχεία του οργανισμού αποθηκεύονται στο Αρχείο του Κέντρου Ροκφέλερ στο North Tarrytown της Νέας Υόρκης.
Ιδιότητα μέλους
Η ιδιότητα μέλους χωρίζεται σε αριθμούς ανάλογους με καθεμία από τις τρεις περιφερειακές περιοχές της ομάδας συζήτησης. Η Βόρεια Αμερική εκπροσωπείται από 120 μέλη (20 Καναδούς, 13 Μεξικανούς και 87 Αμερικανούς πολίτες). Η ευρωπαϊκή ομάδα έχει φτάσει το όριο των 170 μελών από σχεδόν όλες τις χώρες της ηπείρου. Τα ανώτατα όρια για μεμονωμένες χώρες είναι 20 για τη Γερμανία, 18 για τη Γαλλία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, 12 για την Ισπανία και 1 εώς 6 για τις υπόλοιπες χώρες. Αρχικά, η Ασία και η Ωκεανία εκπροσωπούνταν μόνο από την Ιαπωνία, αλλά το 2000 η ιαπωνική ομάδα με 85 μέλη έγινε ο όμιλος του Ειρηνικού, αποτελούμενος από 117 μέλη:75 Ιάπωνες, 11 Νοτιοκορεάτες, 7 Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς και 15 μέλη προερχόμενα από το ASEAN (Ινδονησία, Μαλαισία, Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη και Ταϊλάνδη). Ο όμιλος Ασίας-Ειρηνικού περιλάμβανε επίσης 9 μέλη από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν. Η Τριμερής επιτροπή ισχυρίζεται πλέον «ότι αποτελείται περισσότερα από 100» μέλη της Ασίας του Ειρηνικού.
Οι κανονισμοί της Τριμερούς Επιτροπής δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή σε αυτή από δημόσιους υπαλλήλους Ανταλλάσσει τα μέλη της από την πολιτική, τις επιχειρήσεις και τον ακαδημαϊκό χώρο, και έχει τρεις προέδρους, έναν από κάθε περιοχή. Οι τρέχοντες πρόεδροι είναι ο πρώην βοηθός υπουργός Άμυνας των Διεθνών Υποθέσεων Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζόζεφ Σ. Νιούε, ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ και ο Γιασοτσίκα Χασεγκάουα, πρόεδρος της Takeda Pharmaceutical Company.
Ηγεσία
Από τον Ιούνιο του 2020
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ Η κ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΤΟΝ ROCFELLER ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΤΗΚΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΟ 2016
ΟΜΩΣ ΩΣ ΤΙ ΚΑΛΕΣΤΗΚΕ ? ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Η ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ? Η ΣΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ?
ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΜΕΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ .
Η κ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΟΜΩΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΦΟΣΟΝ ΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΡΑ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ .
Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και του Σεπτεμβρίου του 2015. Ήταν μέλος στην Ειδική μόνιμη επιτροπή σωφρονιστικού συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων και στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.
Από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 ήταν κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και από τον Νοέμβριο του 2016 είναι τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ.
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ 2013 ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΕΤΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ .
ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ .
ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ
BILDERBERG ΤΟ 2019 AΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ " ΤΥΧΑΙΑ "
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΗΤΑΝ :
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2019 ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ .
ΑΡΑΓΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΥΧΗ ?
ΓΙΑ ΤΗΝ κ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ .
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ https://xronosnousfws.blogspot.com