Εδώ και μέρες έχει ξεκινήσει ένας τεράστιος ντόρος για την (ν)τροπολογία όπως αποκαλούν του υπουργού υγείας για το ακαταδίωκτο των τριών επιτροπών που αποφασίζουν για τη γενόμενη κατάσταση στη χώρα μας όσο αφορά την "πανδημία" του covid 19 και τα μέτρα που νομοθετούνται.
Αντιπολίτευση μιλάει για αντισυνταγματικότητα, στη βουλή αναφέρουν πως δεν πέρασε καν επιστημονική επιτροπή η συγκεκριμένη τροπολογία και πως πέρασε νύχτα.
Από την άλλη η κυβέρνηση με τα "όργανα" της, αντί να απαντήσει σε αυτές τις κατηγορίες, βάζει την ομάδα αλήθειας (σ.σ ντροπή για τον τίτλο πραγματικά) να δημοσιεύσει τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση δίνοντας ασυλία σε ΤΧΣ και ΤΑΙΠΕΔ. Μάλιστα μιλάει για υποκρισία!
Λες και σε αυτή τη χώρα οι πολίτες είναι είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ... Σαν να μη υπάρχουν άλλοι πολίτες που γνωρίζουν τις προδοσίες και από τα δύο προαναφερθέντα κομμάτια της κοινωνίας.
Ντόρος λοιπόν στο διαδίκτυο για αρκετές μέρες, ώσπου κάποιοι ανακάλυψαν τον τροχό.
Άρειος Πάγος: Καταρρίπτει την τροπολογία για το ακαταδίωκτο των λοιμωξιολόγων.
Τίτλος που ομολογουμένως προσεγγίζει κάθε αναγνώστη, "αρνητή" ή μη της κατάστασης που βιώνουμε.
Τι ακριβώς καταρρίπτει και πότε το καταρρίπτει;;; Ας το δούμε λίγο πιο διεξοδικά.
Με το βούλευμά του 1221/2014, είχε εκφράσει έντονες αντιρρήσεις για τη συνταγματικότητα τέτοιων γενικών ρυθμίσεων περί ακαταδιώκτου για κάθε είδους δημόσιους λειτουργούς. Οι αντιρρήσεις αυτές, κατά το κείμενο του βουλεύματος του Αρείου Πάγου 1221/2014, στηρίζονται στο ότι με τέτοιες ευνοϊκές ρυθμίσεις επέρχεται αδικαιολόγητη ευνοϊκή μεταχείριση υπέρ συγκεκριμένων, και μόνο, δημόσιων λειτουργών και, αντιθέτως, μη εφαρμογή τους έναντι άλλων.
Και το βούλευμα του Αρείου Πάγου 1221/2014 καταλήγει ότι μια τέτοια ευνοϊκή μεταχείριση υπέρ ορισμένων παραβιάζει ευθέως την αρχή της ισότητας του άρθρου 4 παρ. 1 του Συντάγματος. Κάτι που γίνεται ακόμη πιο αντισυνταγματικό, αν η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση εφαρμοσθεί αναδρομικώς, όπως προβλέπει το άρθρο 2 του Ποινικού Κώδικα για τις ρυθμίσεις που επιφυλάσσουν ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.
Δηλαδή με λίγα λόγια, αν και υπήρχε παρελθοντικό βούλευμα που αφορούσε παρόμοιες υποθέσεις, η κυβέρνηση και ο υπουργός υγείας, έγραψαν στα παλιά τους υποδήματα τον Άρειο Πάγο φέρνοντας μια τέτοια τροπολογία.
Ναι μεν άλλα...
Το βούλευμα του 2014 αναφέρει χαρακτηριστικά:
μια τέτοια ευνοϊκή μεταχείριση υπέρ ορισμένων παραβιάζει ευθέως την αρχή της ισότητας του άρθρου 4 παρ. 1 του Συντάγματος.
Και ρωτάω ο αφελής;
Εφόσον από την αρχή της κρίσης βλέπουμε παρά τις όποιες αντιδράσεις να περνάνε τροπολογίες για ασυλίες σε τραπεζίτες, ΤΧΣ, ΤΑΙΠΕΔ κ.α, ποιος μου λέει εμένα πως δεν θα ισοσταθμίσουν τελικά αυτή την ανισότητα με περισσότερες ασυλίες;;;
Πάντως η αλήθεια είναι πως ο Άρειος Πάγος τη δεδομένη στιγμή δεν έχει πάρει θέση, εκτός αν θεωρεί πάγια θέση του το βούλευμα του 2014.
Αν ισχύει κάτι τέτοιο πρέπει τουλάχιστον να πάρει θέση στην αντισυνταγματικότητα της συγκεκριμένης τροπολογίας με μια απόφαση βασισμένη στο βούλευμα 1221/2014.
Ειδάλλως θα δείξει πως με τη σιωπή του συναινεί σε μια τροπολογία που παραβιάζει ευθέως την αρχή της ισότητας... Αν όχι, ας βγει να μας πει πως η ισότητα είναι μια πεπαλαιωμένη ορολογία και σήμερα δεν ισχύει στη χώρα μας.
Έλα μαζί μας και Ε.ΣΥ... Είναι ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουμε.
Καλλέργης Ηλίας – Υποψήφιος βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής
Ελλήνων Συνέλευσις – Αρτέμης Σώρρας