ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ!

 



  Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ


Το κατοχικό δάνειο- Τι μας χρωστούν οι Γερμανοί- Τι λέει η Μέρκελ

Ακόμη πιο «χοντρό» ζήτημα, όμως, είναι το θέμα του γερμανικού χρέους από δάνειο που πήραν οι Γερμανοί από την Τράπεζα της Ελλάδος στην κατοχή. Άρπαξαν τα λεφτά της Ελλάδας, που λιμοκτονούσε τότε, για να χρηματοδοτήσουν τις πολεμικές τους δραστηριότητες στην Αφρική.
[ ΜΕΡΚΕΛ:πόσο «επωφελής για την Ευρώπη, τους συμμάχους, την ειρήνη και την Ελλάδα είναι η συμφωνία των Πρεσπών». Πόσο «επωφελής» δεν είναι για την Ελλάδα, εμείς το γνωρίζουμε πολύ καλά. Αλλά αντιλαμβανόμαστε ακόμη καλύτερα πόσο επωφελής, είναι πράγματι, για την Γερμανία.



Ο πληρεξούσιος των κατακτητών Άλντεμπουργκ υπέγραψε στις 14/3/1942 και κοινοποίησε στην Ελλάδα σύμβαση που προέβλεπε :

α) Η Ελλάδα θα πληρώνει κάθε μήνα τα έξοδα κατοχής,

β) Η Γερμανία θα παίρνει από την Τράπεζα της Ελλάδας επιπλέον χρήματα, που έχει ανάγκη, ως άτοκο δάνειο.

γ) Η επιστροφή του δανείου θα γίνει εν καιρώ. Η συμφωνία έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/1942.

Συμφωνήθηκε η επιστροφή να αρχίσει από το 1943, πράγμα που έγινε με την καταβολή δύο δόσεων. Άλλα ποσά δεν επιστράφηκαν και λόγω υπερημερίας το δάνειο κατέστη έντοκο. Το υπόλοιπο αυτού του δανείου, με τους τόκους του, χρωστάει σήμερα η Γερμανία στην Ελλάδα. Η εφημερίδα Les Echos εκτίμησε το ποσό της οφειλής σε 575 δις Ευρώ.

Η κ. Μέρκελ απάντησε με υπεκφυγές, όπως κάνουν οι Γερμανοί εδώ και 70 χρόνια, όταν τίθεται το θέμα αυτό.

Την εποχή εκείνη, αμέσως μετά τον πόλεμο, η κατεστραμμένη Γερμανία δεν είχε δυνατότητα να ξεπληρώσει το χρέος της. Και η ακόμη πιο κατεστραμμένη Ελλάδα από

τους φασίστες, τους ναζί και τον εμφύλιο, έδειχνε κατανόηση και περίμενε. Σήμερα η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει υπομονή, ούτε να περιμένει άλλο.

Μας έπνιξαν οι εχθροί τότε, μας πνίγουν και οι φίλοι τώρα;

Τώρα τα θύματα των ναζί δεν αντέχουν άλλο. Τους πνίγει το δημόσιο χρέος, η ύφεση, η ανασφάλεια, το προσφυγικό, οι αμυντικές ανάγκες χάριν και των συμμάχων.

Μας πνίγει ένα χρέος για το οποίο οι Γερμανοί έχουν και τη δική τους ευθύνη. Ένα χρέος από το οποίο οι Γερμανοί επωφελούνται εισπράττοντας υπέρογκους τόκους. Ένα χρέος που οι Γερμανοί έχουν εξασφαλίσει με εποπτεία 60 ετών και υποθήκευση του σύνολο του εθνικού μας πλούτου για 100 χρόνια.

Παράλληλα είμαστε επιφορτισμένοι με το δυσβάστακτο φορτίο του μεταναστευτικού, την ώρα που οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. σφυρίζουν αδιάφορα. Είμαστε οι ακρίτες, στα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρώπης, που δεχόμαστε καθημερινές προκλήσεις και απειλές της μεγάλης «φίλης» Τουρκίας, όντας υποχρεωμένοι να αγοράζουμε όπλα από τους φίλους δανειστές μας για να φυλάμε αυτά τα σύνορα.

Δεν μας αρκούν οι έπαινοι, τα καλά λόγια και οι υποσχέσεις.

Δεν θέλουμε οίκτο, απαιτούμε δικαιοσύνη

Το γερμανικό κατοχικό δάνειο το πήραν οι ναζί τότε με το πιστόλι στον κρόταφο της Ελλάδας. Τουλάχιστον, όμως, το αναγνώρισαν και όταν το έλαβαν και όταν έφυγαν, για το ανεξόφλητο υπόλοιπο που άφησαν.

Η σημερινή δημοκρατική Γερμανία αρνείται αυτό που δέχονταν η χιτλερική. Εμείς έχουμε χρέος, απέναντι σε όσους πέθαναν τότε από την πείνα, και σε όσους απειλούνται σήμερα. Και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους όσα δικαιούμαστε!

https://esyneapolews.blogspot.com/2021/03/blog-post_23.html

Ε.ΣΥ ΑΙΓΑΛΕΩ