ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΑΡΘΡΟ 404 ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ (Νόμος 4619/2019) - ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ

 

ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ - ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΜΕ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ.

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η WIKIPEDIA ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.


Τοκογλυφία ονομάζεται η πράξη δανεισμού χρημάτων με τόκο μεγαλύτερο από αυτόν που η εκάστοτε νομοθεσία θεωρεί θεμιτό. Είναι έγκλημα που διαπράττει αυτός που λαμβάνει δυσανάλογα ωφελήματα για την παροχή που έκανε. Τιμωρείται από το νόμο με φυλάκιση και χρηματική ποινή. Τοκογλύφος είναι αυτός που ασκεί την τοκογλυφία.


ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΑΞΗ. Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΥ. ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΣΤΑΝΤΑΡ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΔΙΚΑΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΠΡΑΞΗ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΗΘΙΚΗ. ΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ, ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΓΕΘΟΣ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΗΘΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΝΗΘΙΚΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΩΝ. ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.

Άρθρο 404 - Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) - Τοκογλυφία

1. Όποιος σε δικαιοπραξία για την παροχή οποιασδήποτε πίστωσης, ανανέωσής της ή παράταση της προθεσμίας πληρωμής εκμεταλλεύεται την οικονομική ανάγκη, την πνευματική αδυναμία, την κουφότητα ή την απειρία εκείνου που παίρνει την πίστωση, συνομολογώντας ή παίρνοντας για τον εαυτό του ή για τρίτον περιουσιακά ωφελήματα, που με βάση τις ειδικές περιστάσεις είναι προφανώς δυσανάλογα προς την παροχή του υπαιτίου ή συνομολογεί ή παίρνει για τον εαυτό του ή για τρίτον περιουσιακά ωφελήματα που υπερβαίνουν το κατά τον νόμο θεμιτό ποσοστό τόκου τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή. Αν η πράξη έχει τελεστεί με περισσότερους τρόπους αφορά όμως τα ίδια περιουσιακά ωφελήματα, στον υπαίτιο επιβάλλεται μία μόνο ποινή, κατά την επιμέτρηση της οποίας λαμβάνεται υπόψη η συνολική εγκληματική δράση του.

2. Αν ο υπαίτιος επιχειρεί κατ’ επάγγελμα τις τοκογλυφικές πράξεις της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή.


ΑΡΑ, ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟΚΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ. ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ; ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΚΛΙΣΗ 5% ΠΑΝΩ Ή ΚΑΤΩ. 

ΕΔΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΑΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.


Π.Χ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΝΕ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΒΡΙΣΚΕ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΜΙΑ ΕΠΙΤΑΓΗ ΜΕ ΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΛΗΓΕ Η ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ. 

ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΣΥΝΗΘΩΣ 20% ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΓΗΣ. ΤΟ 20% ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ Η ΕΠΙΤΑΓΗ ΘΑ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΓΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΦΕΡΕΓΓΥΟΣ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. 

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ 10.000 ΕΥΡΩ ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΔΙΝΕ 8.000 ΕΥΡΩ. ΤΑ 2.000 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΚΡΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ. ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ, ΕΔΙΝΕ 50.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΕ 60.000 ΕΥΡΩ. ΑΡΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΝΑ ΕΣΚΑΓΕ, Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΧΕ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΗΣ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ 10%. 

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΜΠΙΖΝΑ ΑΥΤΗ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΟ ΝΑ ΣΚΑΝΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 100.000 ΕΥΡΩ, ΟΙ 10.000 ΕΥΡΩ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΗ Η ΖΗΜΙΑ, ΙΣΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ. ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΕΠΙΤΑΓΗ.

ΑΡΑ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΕΛΟΣ Ή ΠΛΟΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ. ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΠΙ ΤΗΣ ΓΑΛΕΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΤΟΥ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΛΟΠΟΔΥΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΜΟ. ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΝΑ ΕΞΑΣΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΤΟΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ +/- 5% ΑΠΟΚΛΙΣΗ.

ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ 3 ΚΑΙ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 404 ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ.

3. Αν ο υπαίτιος επιχειρεί κατ' επάγγελμα ή κατά συνήθεια τοκογλυφικές πράξεις του είδους των παρ. 1 και 2 τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών και χρηματική ποινή.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤ' ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΑΡΕΒΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΑΥΤΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ Ο ΤΟΚΟΣ ΚΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ.

ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΤΟΚΟΥ, Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4. ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ.

4. Αν οι πράξεις των πιο πάνω παραγράφων τελούνται από νομικά πρόσωπα, ποινική ευθύνη υπέχουν οι διοικητές και οι διευθυντές τους.

ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ Η ΟΠΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΝΟΜΟ ΜΕ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΡΗΣΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΛΕΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΑ. ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

ΑΡΘΡΟ 390 ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1.

1. Όποιος κατά παράβαση των κανόνων επιμελούς διαχείρισης προκαλεί εν γνώσει βέβαιη ζημία στην περιουσία άλλου, της οποίας βάσει του νόμου ή δικαιοπραξίας έχει την επιμέλεια ή διαχείριση (ολική ή μερική ή μόνο για ορισμένη πράξη), τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή. Αν η ζημία που προκλήθηκε υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 390 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1 ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΕΔΑΦΙΟ Γ' ΩΣ ΕΞΗΣ: <<ΑΝ Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, Η ΔΙΩΞΗ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤ' ΕΓΚΛΗΣΗ.>>

ΚΑΤ' ΕΓΚΛΗΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΜΗΝΥΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΑΝ, ΟΠΟΥ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 404, ΠΑΡ 4. Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ. ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΦΕΡΝΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΤΡΟΠΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΩΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑ; Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.

ΕΝ' ΤΕΛΕΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΝΗΜΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΡΑ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΜΙΑ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΕΣ.

ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.














































Ε.ΣΥ ΑΙΓΑΛΕΩ